Shiatsu centrum  
        - Workshops - Cursussen - Praktijk
Home   Over Shiatsu   Over Acupunctuur   Over Do-In   Vergoedingen   Contact afbeelding knop om lettergrootte aan te passen afbeelding knop om lettergrootte aan te passen
 
afbeelding knop Shiatsu behandeling   afbeelding knop Acupunctuur   afbeelding knop Stoelmassage   afbeelding knop Workshops en Cursussen
Voorbeeld Foto
 
Over Acupunctuur

Acupunctuur is naast kruidengeneeskunde en massage één van de belangrijkste behandelmethoden binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Een systeem met een eigen fysiologie en diagnostiek, waarbij zowel psychische, emotionele, fysieke en omgevingsfactoren met elkaar in verband worden gebracht.

De W.H.O. (Wereld Gezondheidsorganisatie) heeft een lange lijst samengesteld van aandoeningen die in aanmerking komen voor behandeling met acupunctuur. Hierop staan klachten als ziekten aan de ademhalingsorganen, maag- en darmklachten, bewegingsapparaat, hormonale en neurologische klachten.

Door meer wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en werking van acupunctuur wordt het door de westerse reguliere medische wereld als complementair gezien bij bijvoorbeeld pijnbestrijding of bij chronische klachten. In dat kader krijgt acupunctuur inmiddels vaker een plaats binnen gezondheidscentra en ziekenhuizen.

Steeds meer mensen raken bekend met acupunctuur. Acupunctuur is goed inzetbaar dankzij de balancerende werking op een breed scala aan klachten. Het wordt niet alleen toegepast om klachten te verhelpen of de balans in het lichaam te herstellen, maar voorkomt ook vaak het ontstaan van de klachten.

Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) circuleert de Qi (levensenergie) door het lichaam via de meridianen (energiebanen). Deze meridianen vormen een fijnmazig netwerk die verbonden is met alle delen van het lichaam zoals organen, zintuigen, huid, haar, botten, bloedvaten, nagels, de uterus en hersenen etcetera.

Wanneer de Qi niet gelijkmatig kan doorstromen, door bijvoorbeeld een ongeval of een langdurige stress-situatie ontstaan er stagnaties in de meridianen, die allerlei klachten opleveren en orgaanfuncties kunnen verzwakken. Acupunctuur zorgt ervoor dat deze stagnaties en blokkades worden opgeheven door de Qi-circulatie met naalden te beïnvloeden.

 
Shiatsu voorbeeld behandeling Shiatsu behandeling afbeelding Marlies Koot en Do-In Over Acupunctuur getekende acupunctuur behandeling Workshops en cursussen Shiatsu centrum
Valkenboskade 324
2563 HG  Den Haag

info@shiatsu-centrum.nl
06 435 470 40
06 245 476 95